Behovet for likviditet er varierende. Fleksibiliteten rundt fakturasalg har hjulpet Sjøland å balansere likviditetsbehovet utover året.

– Før vi begynte med fakturasalg slet vi til tider med likviditeten – spesielt da momsregningen kom. Da kunne vi ha fordringer på 2 millioner, men ikke nok kapital til å betale virksomhetens utgifter, forteller Frank Ole.

Sjøland opplever ikke den samme utfordringen i dag. Nå velger han selv når og hvilke fakturaer han ønsker å selge, og anpasser det etter lønnsutbetalinger, momsoppgjør og perioder med økt salg.

– Ved tøffere perioder kan vi nå velge å selge noen fakturaer og siden betale utgiftene som virksomheten har. Muligheten til å akseptere innkjøp som vi ellers hadde vært nødt til å avslå, har hatt god effekt på salget vårt, noe som har påvirket resultatet positivt, sier han.

Kundene er sikre betalere

Kundene er sikre betalere, så tap på fordringer har aldri vært et problem for Sjøland. Frank Ole opplever dog at noen fakturaer betales etter forfall, noe som kan skape en viss usikkerhet for virksomheten. Med fakturasalg vet han at pengene er på kontoen allerede dagen etter, noe som er til stor hjelp når det kommer til å planlegge egne innkjøp. At han heller ikke trenger å bruke tid på oppfølging av ubetalte fakturaer er en stor bonus. – Våre kunder er sikre betalere, men med fakturasalg vet vi at vi alltid får pengene i riktig tid. Tiden som tidligere ble lagt på oppfølging av ubetalte fakturaer, kan nå heller brukes på kjernevirksomheten, forteller Frank Ole.

Sikre deg mot dårlig likviditet

– Vi er svært fornøyd med systemet til 24SevenOffice. Bokføring av innbetaling og gebyr blir automatisk bokført noe som fører til at vi får en enklere hverdag, sier Hansen og legger til:

Flere av våre kunder benytter 24SevenOffice og er svært fornøyd med hurtig innbetaling og den likviditetsmessige fleksibiliteten som oppnås. Og kundene sparer purregebyr og omkostninger når deres faktura kan betales på forfall, forteller han.

Er du klar for en ny hverdag?

Gevinstene av å ta i bruk fakturasalg kan være mange. Er du og ditt selskap klare for en hverdag uten anstrengt likviditet og oppfølging av ubetalte fakturaer?

Tlf: 02431
fast@fastas.no