Stian Petterson foran lageret til Way Nor.

Way Nor gikk fra å være grossist til å åpne fire nye butikker på kort tid, og trengte dermed bedre oversikt og kontroll over regnskapet. –FAST Solutions hjalp oss med å sette ting i system, og har gjort en uvurderlig jobb på kort tid, sier medeier Stian Petterson.

– For oss er det er en veldig god løsning at FAST Solutions tar seg av regnskapet vårt. Nå kan vi dra nytte av all ekspertisen hos dem, og det koster langt mindre enn om vi skulle ansatt folk med samme kompetanse selv, sier Stian Petterson.

Way Nor er en ledende aktør i markedet for suvenirer, og så dagens lys allerede i 1985. I løpet av den siste tiden har selskapet gått fra å være en ren grossist til også å bli en detaljist med fire egne butikker, og har økt omsetningen fra cirka 45 millioner kroner i 2015 til nærmere 100 millioner i 2018. Det har ført til behov for bedre kontroll og mer effektiv regnskapsførsel.

Stian Petterson sammen med «Kristin og Håkon» fra OL i ’94

– Vi hadde en periode hvor det var krevende å få god nok kontroll på regnskapet, og vi manglet ekspertisen internt. FAST kom inn som en god redning, hvor de først hjalp oss med å få full oversikt og dernest å automatisere regnskapet vårt. Det er veldig trygt og tidsbesparende å ha dem med på laget, og det betyr at vi får lang mer tid til å konsentrere oss om driften, fortsetter han.

Fire suvenirbutikker

Vinteren 2017 åpnet Way Nor to nye butikker på Oslo Lufthavn på Gardermoen, og i takt med at selskapet har ekspandert, har også selve driftsmodellen blitt mer krevende.

– I våre butikker kan man betale med fem-seks ulike betalingskort, og bare på Gardermoen har vi 2000 transaksjoner om dagen. I løpet av kort tid har FAST hjulpet oss med å digitalisere hele regnskapet, og det som tidligere måtte gjøres manuelt, går nå automatisk.

Oversikt for aksjonærene

Høsten 2017 kjøpte Pegasus Industrier Way Nor og eier i dag 52 prosent, mens Stian Petterson og tidligere eneeier Thomas Lie eier resten. Pegasus Industrier hadde allerede et godt samarbeid med FAST, og i forbindelse med oppkjøpet ble det naturlig for Way Nor å hente hjelp samme sted.

– Det er nyttig med en felles, men objektiv tredjepart som kan ta seg av alt som har med tall og økonomi å gjøre. Det er også verdifullt og lettvint for alle parter at våre eiere har fullt innsyn i regnskapet vårt, sier Petterson.

 

 

Morten Jurs i Pegasus Industrier, sier at en transparent og god oversikt er en viktig suksessfaktor.

– Som investeringsselskap er det viktig å ha innsyn og oversikt over regnskapene i våre datterselskap. Siden både Way Nor og vi benytter FAST og samme skybaserte regnskapssystem, blir samarbeidet ekstra effektivt og tidsbesparende, sier Jurs.

Teamet som hjelper Way Nor å bli det «beste de kan bli». Fra FAST: Cecilie Solberg, Michael Klem, Fredrik Nordland, Edith Gudmundsdottir og Espen Breang sammen med Stian Petterson fra Way Nor.

Butikken er som å gå inn i ett eventyr..

Og er ett besøk verdig..

I Lille Grensen 7 i Oslo, inngang fra Karl Johan..

Trenger du hjelp til å gjøre din bedrift til det beste den kan bli?

Ta kontakt for gratis kartlegging av din bedrift!

13 + 1 =